תזמינו שיחה חוזרת

מבערי גז

מבערי גז
מבער גז הוא מכשיר המייצר להבה מבוקרת על ידי ערבוב גז דלק כגון אצטילן, גז טבעי או פרופאן עם מחמצן כגון אוויר הסביבה או חמצן מסופק, בכדי להביא להצתה ובערה בטוחות.
הלהבה משמשת בדרך כלל לחום, לקרינת אינפרא אדום או לאור הנראה שהיא מייצרת. מבערים מסוימים משמשים לתפקידים ספציפיים כגון אבוקות גז, הנפטרים מגזים דליקים לא רצויים או שאינם ניתנים להכלה.
היעילות של מבערי גז תעשייתיים תלויה בקצב ערבוב החמצן עם הדלק, מה שמשפיע באופן ישיר על יציבות הלהבה בפועל. הוא יכול להביא לתגובות כימיות, לאפשר ביצוע של תהליך בשגרה או לייעל את תהליך הייצור של מגוון מוצרים וחומרי גלם.
כיום, ישנם סוגים רבים של מבערי גז ולרבות מבערי דיפוזיה, קו כפול, מבערי גז-טורבינות ומבערים משולבים, המבצעים מספר פונקציות.

איך זה עובד?
מבער גז הוא מכשיר חימום בו משתמשים בגז טבעי לדלק. גז בדרך כלל מסופק למבער לפני הבעירה בלחץ ספציפי יחד עם חמצן, כך שיוכלו להתערבב ביחד.
התערובת עוברת דרך מספר פתחים צרים וארוכים או זרבוביות המכילות עם חמצן נוסף אל עבר תא הבעירה. משטחי מתכת מהווים את אמצעי העברת החום למים או לחמצן במחזור, מה שמביא לייצור הלהבה פיזית.

התכלית של מבערי גז
הגז יש יישומים רבים כמו הלחמה, הלחמה וריתוך, כשהאחרונים משתמשים בחמצן במקום באוויר לייצור להבה חמה יותר, הנדרשת להמסת פלדה. באותו אופן, מבערים מסוימים מופעלים כדי לייצר פחמן שחור.
מבערי גז הם בעלי שפע יתרונות ולרבות הם אקולוגיים, בעלי תוחלת חיים ארוכה ובלאי נמוך, שקטים ומאפשרים ביצוע של תהליכים המשלבים אש בטמפרטורות קיצוניות בצורה יציבה ובטוחה.
נוכל לאתר את השימושים במבערים בבית, בעסק ובתעשייה: בסביבה ביתית ומסחרית משתמשים בדרך כלל במבערי גז בכיריים ובכיריים. מעבדות כימיה רבות משתמשות במבערי בונסן המונעים בגז טבעי. בתעשיות הנדסת המזון והרכבים מבערי גז מאפשרים לבצע תהליכים בשגרה מראשיתם ועד סופם. בתעשיות בהן קיים הצורך להמיס מתכות בעלות נקודות התכה של עד 1100 מעלות צלזיוס (כגון נחושת, כסף וזהב), ניתן להשתמש במבער פרופאן עם גרירת אוויר טבעית. עבור טמפרטורות גבוהות יותר ותעשיות המתכת והפלדה, אצטילן משמש בדרך כלל בשילוב עם חמצן.
חשוב להקפיד על פיקוח ותחזוקה על מבערי גז לעיתים קרובות, בכדי למנוע הצטברות של דלק או שינוי בקצב המעבר והשילוב בין חמצן לדלק. תחזוקה קבועה לא רק מאריכה את תוחלת החיים של מבערי גז, אלא גם מסייעת לחסוך בעלויות חשמל ודלק בטווח הארוך.

שימוש תעשייתי
מבערים הם מכשירים מכאניים המשמשים לערבוב כמויות נאותות של דלק וחמצן, כמו גם לשמירה על להבה יציבה לאורך זמן, בכדי להביא לביצוע של מגוון תהליכים.
בעירה במבערים תעשייתיים היא פעולה קריטית בתעשיות התהליך הכימי (CPI), ומשמשת לאספקת אנרגיה תרמית להעברת חום, חימום נוזלים, יצירת קיטור, זיקוק, גירוי תגובות כימיות אנדותרמיות, התכת מתכות ועוד.
מבערי גז גולמי משמשים לרוב היישומים התעשייתיים כיום. במבערים אלו, גז הדלק עובר דרך פתחים בקצה הגז ומוזרק ישירות לאזור הבעירה, שם הוא מתערבב עם חמצן. חרוט מייצב ממוקם ממש מתחת לגז כדי לשפר את יציבות הבעירה.
ההיסטוריה של מבערי גז
לאחר המצאת מבער הגז על ידי הכימאי הגרמני ר' בונסן בשנת 1855, עלתה צריכת גזי הדלק בחדות. גזי דלק שימשו בתחילה להארת רחובות ועם הזמן התפתחו לשימושים שונים שהובילו למגוון דפוסי בנייה, גדלים ועקרונות עיצוביים פונקציונליים שונים.
כיום, מבערים נחלקים לשתי קטגוריות עיקריות: מבערי גפ"מ ומבערי גז טבעי.

מבערי גז מהווים חלק בלתי נפרד מהבית, העסק והתעשייה, וניתן למצוא אותם בכל מקום מהכיריים שלנו ועד למגוון מעבדות מחקר ותעשיות בתחומי הרכב, התרופות והמזון. הם מבטיחים ביצוע של תהליכים אקולוגיים ובטיחותיים, ומומלץ לתחזק אותם על בסיס קבוע בכדי לחסוך ולשמר את איכותם עם השנים.